Ev Arkadaşı Bulmanıza Yardımcı Olacak 8 İpucu

Ev arkadaşı arama ve bulma süreci herkesin hayatının belli bir döneminde yaşadığı bir süreçtir. Bazen ilk kez ayrı bir eve çıkacağımız dönemde yaşarız bu süreci bazen de ev arkadaşımızla tartıştıktan sonra. Huzurlu ve eğlenceli bir ev ortamında yaşamak için doğru ev arkadaşının seçilmesi çok önemlidir. Bu yazımızda doğru ev arkadaşınızı bulmanızı sağlayacak 8 ipucunu sizlerle paylaşıyoruz.

Arkadaş Grubunuza Bakın

Bakmanız gereken ilk yer arkadaş grubunuzdur. Arkadaş gruplarınız, zamanınızı birlikte geçirmeyi seçtiğiniz insanlardır, bu yüzden onlardan birinin sizin için mükemmel ev arkadaşı olması mantıklıdır.

Geçmişte birlikte seyahat etmekten keyif aldığınız birini seçmeniz ise iyi bir ipucu olacaktır. Bu şekilde, potansiyel ev arkadaşınızın sabahları ne kadar huysuz olabileceğini önceden zaten anlayacaksınız. J Eğer uzun yıllardır yakın ilişkiler içinde olduğunuz arkadaşlarınız varsa tercihinizi onlardan yana kullanmanız mantıklıdır. Böylece dostluğunuzun etkisiyle ev arkadaşlığınız daha da kuvvetli olacaktır.

Ev Arkadaşını Arkadaşların Arasından Seçmek Doğru Mu?

Arkadaşlarınız harika insanlar olabilir, ancak bu, birlikte uyumlu bir şekilde yaşayabileceğiniz anlamına gelmez. Her ne kadar arkadaşınız ile dostluğunuz uzun yıllara ve kuvvetli bağlara dayansa da ev arkadaşlığı için doğru kişi olmayabilir. Aynı evi paylaşmanın getirdiği sorumluluklar daha farklıdır. Ayrıca ideal evinizin detaylarından da konuşmalısınız. Eğer ikinizde farklı bir ev hayal ediyorsanız asla ortak bir eve çıkmamalısınız. Bu arkadaşınızla yaşamak istemediğiniz için asla özür dilememelisin. Bu dostluğunuza verdiğiniz değeri gösterir.

Başkalarının ev arkadaşlarına bakın

Çevrenizde daha önce ev arkadaşı arayan ve şuan oturduğu evi bir ev arkadaşıyla paylaşan arkadaşlarınız elbette vardır. Arkadaşlarınızın ev arkadaşları hakkında söylediklerini dinleyin. Onların ortak bir evi veya odayı paylaşırken yaşadıkları tecrübeleri dikkatle dinleyin. Onların yaşadıkları problem ilerde sizin de karşınıza çıkabilir. Bu yüzden ideal ev arkadaşınızı seçerken bu tecrübelerden ders çıkarın.

Acele Etmeyin

Yeni bir ev demek bazen yeni bir hayat demektir. Bu yüzden heyecanınızı anlıyoruz. Kurduğunuz yeni ev, yeni oda ve yeni ev arladaşı hayallerinizi tahmin ediyoruz. Ama uzun soluklu ve sağlıklı bir ev arkadaşlığı yaşamak istiyorsanız ev kiralama sürecinde acele etmemelisiniz. Eğer o hayal ettiğiniz evde doğru kişiyle ev arkadaşı değilseniz tüm o hayalleriniz gerçekleşmeyecektir. Bu yüzden gerçekten emin olana kadar ideal ev arkadaşınızı ve ideal evinizi aramaya devam edin.

Hassas Noktalarınızdan Konuşun

Herkesin hayatında daha çok önem verdiği hassas noktaları vardır. Bu noktalar kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterir. Bizim için çok hassas olan bir davranış başkaları için oldukça önemsiz ve sıradan olabilir. Eğer uzun yıllar süren dostluklarınız var ise bu kesinlikle birbirinizin hassas noktalarına saygı gösterdiğiniz içindir.

Ev arkadaşlığı sürecinde de hassas noktalar çok önemlidir. Elbette hepimiz geçmişten bu güne bazı sevmediğimiz şeylere belli başlı toleranslar gösteriyoruz. Ama sağlıklı bir ev arkadaşlığının temellerinin sağlam olması için birbirinizin hassas noktalarını öğrenin. Eğer ortak nokta bulamayacaksanız siz doğru bir ev arkadaşı değilsinizdir.

Finansal Konulardan Konuşmaktan Çekinmeyin

Para elbette her şey değildir. Ama bir ev arkadaşınızın veya oda arkadaşınız olacaksa ikinizin birlikte altına gireceği bazı finansal sorumluluklar olacak. Ev veya odanızın kirası, faturalar ve sabit giderler bunlardan sadece birkaçı. Acaba sizin ve potansiyel ev arkadaşınızın tüm bu potansiyel giderleri karşılayacak finansal gücünüz var mı? Şuanki durumlar dışında gerçekleşebilecek olumsuz gelişmelere karşı başka bir planınız var mı? O yüzden birbirinizi finansal durumlarınız hakkında yeterli ölçüde bilgilendirmelisiniz.

Alışkanlıklarınızı Söylerken Yalan Söylemeyin

Yeni bir ev hayal ederken elbette bu evde alışkanlıklarınızı ve hobilerinizi gerçekleştireceğinizi de düşünürsünüz. Sigara, alkol, müzik enstrümanıları veya herhangi bir alışkanlığınızın başkalarını rahatsız edebileceğini asla gözardı etmeyin. Aynı şekilde ev arkadaşınızın alışkanlıkları da sizi rahatsız edebilir. Eğer ideal ev arkadaşınızı seçme sürecinde birbirinizin alışkanlıkları hakkında konuşmazsanız ev arkadaşlığı döneminde büyük sorunlar yaşamanız kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden alışkanlıklarınız hakkında asla yalan söylemeyin.

Nasıl Ev Arkadaşı Bulurum?

Evime Bir Arkadaş, Türkiye’nin ev arkadaşı bulma platformudur. Oda arayanlar ve oda kiralayanlar ilanlar oluşturarak kendileri, amaçları ve ideal ev arkadaşları hakkında bilgi paylaşırlar. Tüm bu ilanları inceleyerek ve kendi ilanınızı paylaşarak ideal ev arkadaşınızı bulabilirsiniz. Her türlü görüş, öneri ve istek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ev Arkadaşını Bul

Yorumlar

  • Henüz yorum yok.
  • Bir yorum ekle