Ev Arkadaşı Nasıl Bulunur ve Seçilir?

İster üniversiteye başlayan yeni bir birey isterseniz de ailesinden ayrı eve çıkmak isteyen bir birey olun ev arkadaşı seçerken dikkatli olmanız son derece önemlidir. Beraber yaşayacağınız kişinin kişilik özellikleri, sevdiği şeyler vb. gibi unsurları bilmek sizin için faydalı olacaktır. Bu yazımızda, ev arkadaşı nasıl seçilir, ev arkadaşınızı seçerken dikkat etmeniz gereken 8 şeyden bahsedeceğiz.

Ev Arkadaşı İlanları

Arkadaşınızın Karakteristik Özelliklerini Öğreninev arkadaşı nasıl seçilir

Yaşayacağınız insanın kişilik özelliklerini bilmek, dikkat edilmesi gereken bir konudur. Nasıl bir duygu yapısına sahip olduğu, çabuk sinirlenip sinirlenmediği, ruh hali gibi faktörler ev arkadaşınızı seçerken dikkat etmeniz gereken faktörlerden biridir. Sürekli kavga edebileceğiniz veya ruh halinize uymayan bir ev arkadaşı gelecekte daha da büyük problemleri doğurabilir.

Kolaylıkla İletişim Kurabileceğiniz Bir Arkadaş Seçin

ev arkadaşı nasıl seçilir

Ev arkadaşlığında, iletişim olmazsa olmaz unsurlardan biridir. İletişim kurarken zorlanmayacağınız, evle ilgili veya başka problemleri kolaylıkla anlatabileceğiniz ev arkadaşı seçmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca, ev arkadaşınız da sizinle kolaylıkla iletişim kurabilmeli. Unutmayın, ev arkadaşınız sizin için bir arkadaştan öte bir aile üyeniz gibidir.

Ev Arkadaşınızın Maddi Durumunu Öğrenin

ev arkadaşı nasıl seçilir

Birlikte yaşayacağınız insanın maddi durumunu bilmelisiniz. Aylık ne kadar parasının olduğu, kira, faturalar, mutfak masrafları vb. şeyler için ne kadar para ayırabileceğini öğrenmek son derece önemlidir. Sonuçta ortak bir evi kullanıyorsunuz. Yaptığınız ve yediğiniz her şey ortak olacak. Bu yüzden, ilerleyen dönemlerde sorun yaşamamak için ev arkadaşlığı yapacağınız kişinin maddi durumunu ona sorun.

Yaşam Alanınıza Saygı Duyan Bir Ev Arkadaşı Seçin

ev arkadaşı nasıl seçilir

Kendi evinizde bile kardeşinizin, annenizin ve babanızın sizin özel eşyalarınıza, kıyafetlerinize vb. şeylere saygı duymasını beklersiniz. Aynı durum ev arkadaşınız için de geçerlidir. Sizin yaşam alanınıza saygı duyan, sizden izinsiz eşyalarınıza veya herhangi özel şeyinize dokunmayacak arkadaşlar seçmelisiniz.

Birlikte Eğlenebileceğiniz Ev Arkadaşı Seçin

eev arkadaşı seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Her insanın kendi hobileri, kendi sevdiği aktiviteler olabilir. Bu hobileri ve aktiviteleri ev arkadaşınızla da paylaşabilirsiniz. Keyif aldığınız bir şeyi yaparken aynı anda sizinle beraber keyif alan ev arkadaşları seçmeniz sizi mutlu edecektir. Örneğin, korku filmlerini izlemeyi sevdiğinizi varsayalım. Sizin gibi korku filmleri izlemeyi seven bir ev arkadaşıyla yaşamak iyi bir fikir olabilir. Tabi bu tek başına yeterli bir faktör değildir. Tüm hobilerinizin ortak olması mümkün değildir. Ama, ortak hobilerinizin olduğu ev arkadaşları seçmenizi tavsiye ederiz.

Ev Arkadaşınızın Sosyal Çevresini Öğrenin

ev arkadaşı seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Ev arkadaşınızın arkadaş çevresini bilmek onunla uyumlu olup olamayacağınız konusunda size fikir verecektir. Hangi insanlarla arkadaşlık yaptığı, o insanların karakteristik özellikleri vb. şeyler ev arkadaşınız hakkında da size bir fikir verecektir.

Sorumluluklarını Bilen Ev Arkadaşı Seçin

Sorumluluklarını bilen, dışarıdaki hayatında bir düzene sahip olan ev arkadaşı seçmek çok önemlidir. Belki, ev arkadaşınızın kendi hayatındaki sorumsuzluklarının size bir zararı olmayacağını düşünebilirsiniz. Onun sorumlulukları sizi, sizin sorumluluklarınız onu ilgilendirmez gibi bir fikre kapılabilirsiniz. Fakat, bu durum tüm ev hayatınızı etkileyebilir.

Yukarıda, yaşam alanınıza saygı duyacak bir ev arkadaşı seçmenizi tavsiye etmiştik. Sorumluluklarını bilmeyen bir insan size de saygı duymayacaktır. O yüzden, bu konuda dikkatli olun. Elbette, dört dörtlük, kusursuz bir insan bulmak pek mümkün olmayabilir. Ama, en azından bunun bilincinde olan bir ev arkadaşı seçmeniz sizin için iyi olacaktır.

Acele Karar Vermeyin

Özellikle, üniversiteye yeni başlayacak olan biriyseniz çok farklı bir dünyaya adım atacağınızı söyleyebiliriz. Farklı kültürlerden, farklı karakterlerden insanlarla tanışacaksınız ve bu insanlar içerisinden ev arkadaşınıza karar vermek son derece zor olacaktır. Gerçekten de doğru bir insanı bulduğunuzu düşünebilirsiniz. Hobileriniz, sevdiğiniz şeyler, huylarınız benzer veya aynı olabilir. Fakat, ev arkadaşı olduktan sonra bunların tam tersine dönme durumu vardır. O yüzden, bir ev arkadaşı seçmeden önce iyice düşünmeli ve ona göre karar vermelisiniz.

Ev Arkadaşı mı Arıyorsunuz?

Bu yazımızda sizlere ev arkadaşı nasıl seçilir, ev arkadaşı seçerken dikkat etmeniz gerekenlerle alakalı öneriler sunduk. Evime Bir Arkadaş, bir ev arkadaşı bulma platformudur. Platform üzerinden ev arkadaşı ilanı oluşturabilir ve ev arkadaşlarınla iletişime geçebilirsiniz.

Bunu İnceleyebilirsiniz: Ev Arkadaşınızla Yapabileceğiniz 8 Aktivite